29 July, 2014

Salam Aidilfitri from Hanis, GLAM & Premium Beautiful *TOP Agent



Alhamdulillah, 
selamat selesai sudah bulan Ramadhan. 

Di sini, Hanis aka, founder Green Leaders Academy Malaysia aka Premium Beautiful *TOP Agent nak mengucapkan semua umat Islam satu dunia, di Malaysia terutamanya tapi tak kira dimana anda berada

Selamat Menyambut Hari Raya 
Aidil Fitri Mubarak

premium beautiful top agent

feel free to follow my instagram @hanis
for LIVE updates.

See you soon!

22 July, 2014

Bio-Seleza Feminine Pad



Masa mula Hanis dengar tentang Bio-Seleza Feminine Pad ini, agak pelik kenapa syarikat nak mengeluarkan pad wanita atau tuala wanita pula? Tapi kini, bila mula buat kajian sendiri & belajar tentang pentingnya tuala wanita yang bagus untuk kesihatan wanita. 

Barulah faham, yang sebenarnya banyak masalah berkaitan dengan pad wanita yang menjadikan ia satu keperluan penting. So sebelum nak cerita panjang, brief intro dulu skit.

Sejarah Tuala Wanita (Feminine Pad)

Kalau kita baca wikipedia, sejarah tuala wanita ni ada rekod sejak kurun ke-10 lagi! Sama zaman Universiti Al-Azhar ditubuhkan, itulah betapa lamanya.


Hmm, agak-agak macam mana la pad zaman dulu.

Kalau di Malaysia pula? Sebenarnya tuala wanita dulu, bukanlah tuala, tetapi kain batik yang dilipat-lipat. Tak percaya cuba tanya Mak atau nenek kita, betul tak?

Tuala Wanita batik Malaysia ni famous sehingga digantikan dengan brand awal 90-an yang paling laku masa tu - Sanita, dan zaman sekarang dah ada bermacam-macam brand.

Cuma, masalah lain pula timbul?
Masalah kesihatan...

Kebanyakan brand yang ada dipasaran, mula menggunakan bermacam-macam proses, tambah pulak macam-macam bahan kimia itu & ini nak kasi nipis, nak kasi wangi menggunakan teknik mengurangkan kos & akibatnya ialah tuala wanita yang moden, masa kini, canggih tapi malangnya banyak menyumbangkan kepada masalah kesihatan wanita itu sendiri.


Salah satu bahaya ialah dioxin disebabkan proses pemutihan kertas kitar semula. Yup, tuala wanita, pad tu menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan guna bahan kimia, dan diputihkan supaya nampak bersih.


* Tahukah Anda? 

Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada?

Jadi apa nak buat?

Jangan percaya cakap Hanis sahaja, cubalah google & kaji sendiri, boleh tanya Dr. yang pakar atau tanya pendapat pakar Gynecologist etc.

Untuk Hanis, memang sejak dah tahu ni, akan teruslah bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad! Not only because of health, but because of comfort jugak

Kenapa Bio-Seleza???

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah, kering!
2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
3. Kain berkualiti & bernafas untuk pengudaraan, tak lembap
4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah, bantu detox
5. Slim, tak tebal sangat, & tak besar.

bioseleza

Ni, gambar test letak tisu perbezaan antara Bio-Seleza lawan. 
Brand K & Brand W yang memang famous.

So apa lagi, cuba harini sekarang, 
Special Offer untuk 10 client pertama cuba Bio-Seleza ni

Contact Hanis segera sebelum Raya! 
Hari Raya nanti confirm seleza! 

17 July, 2014

5 Video Yang Buat Anda Nak Pergi Vienna Sekarang



Vienna, Austria - Itulah next trip PERCUMA kami, insya-Allah bersama #GLAMpreneurs #GLAMjourneys dan projek baru #jomeropah kami yang baru sahaja dilancarkan awal bulan Julai. PM me for more info ya *wink

Sempena trip ke Vienna #jomeropah ini, sini Hanis nak kongsi bersama 5 video yang Hanis tengok, memang rasa macam nak pergi ke Vienna esok! so enjoy, watch it and let me know which one is your favourite!

No.5 Vienna Coffee House

Oh, I love coffee, so this video just makes me wanna go Vienna even more! Melange, here I come!


No. 4 Budapest & Vienna

Actually, our company trip #jomeropah #glamjourneys biasanya akan melawat 2 bandar sekaligus! So untuk kali ini, ialah Budapest & Vienna. Video ni saya suka sebab dia tunjuk  non-tourist attraction yang kadang-kadang kita tak sempat nak kunjung.


No. 3 - Austria: Vienna - Salzburg - Hallstatt

Untuk video ni pula, dia banyak tunjuk beberapa tempat lain di Austria like Salzburg, tempat Sound of Music etc. Love the editting & background music.


No. 2 Valentine's Weekend in Vienna

Ni video paling comel antara banyak-banyak video sebab ada "love story". Plus, couple ni very sweet. some shots in this video gives me ideas on our next trip video


No. 1 - 48h in Vienna

My top pick sebab ada jalan cerita best, lagu best, ada lawak, ada drama, ada macam-macam trip video should have. I like, walaupun video dia tak se-sharp Valentine Weekend, tapi sebab storyline. This is my no. 1 video for Vienna.


So hope you enjoy these videos, to my lovely business partners, watch this videos everyday! Imagine we will those dance steps in Vienna! Wait for my next post about Hungary ya!

For those yang berminat about our euro trip, hurry! contact me as soon as possible while the trip is still early!

16 July, 2014

5 Things You Didn't Know About Premium Beautiful



I've seen a lot on TV lately about 10 Things You Didn't Know About... One of which peaked my interest was 10 Things You Didn't Know About Malaysia! So here's my attempt to share with you the 5 Things You Didn't Know About Premium Beautiful! (in my opinion) Not that many I'm afraid but hey, it's something!

Did you know?

No. 5 - The Original name was in fact just "Beautiful".

When Premium Beautiful first came out in the market back in 1992, it wasn't called Premium Beautiful, it was actually just "Beautiful" but the product was such a tremendous hit in the market and a lot of competition soon followed that it was decided to add the word Premium, to distinguish it from the crowd and to what we know today as "Premium Beautiful Lingerie" or "Premium Beautiful".

No. 4 - Premium Beautiful had more colours.

premiumbeautiful
Black & White version.

Today we all know Premium Beautiful comes in only black colour with the exception of Premium Beautiful Elegance in grey (2013), but did you know that Premium Beautiful used to have in an all white version? The all white colour version ceased from production as the white version is easier to get dirty and is obvious when stained.

No. 3 - The only corset embedded with Far Infrared Ray.

I guess this is obvious, but a lot of people didn't know that Premium Beautiful is the only corset, body shaper in the market that combines the benefit of body shaping with embedded Far Infrared Ray (FIR). FIR is known worldwide for it's health benefits and numerous studies have proven the benefit of using FIR technology for it's users.

No. 2 - The same price since the beginning.

Yes, unlike other prices for many things since 1992, Premium Beautiful Corset price has remained almost the same price since it's introduction till today! 

And the now for the...

No. 1 Thing You Didn't Know About Premium Beautiful?

The material used - Akwatek & Akwadyne is not only a special material which dissipates heats when hot and keeps heat when cold. But it was chosen specifically due to the weather factor in Malaysia. Temperatures in Malaysia during the day can reach as high as 38 degrees! and without the use of proper material, wearers would feel terribly uncomfortable. 

Hence, the choice of Akwatek & Akwadyne is suitable for use in not just hot temperature but also cold (air-conditioned offices). This choice helps the wearer to feel comfortable throughout the day.

So there you go, the list of the 5 Things You Didn't Know About Premium Beautiful that I have. Feel free to comment and if you'd like this article, please do share it with friends & family.

For more information about Premium Beautiful and it's benefits, feel free to:-

Call or email me at:-

Disclaimer: The views and opinions expressed in this article are those of the authors and do not necessarily reflect the official product or company of Hai-O Marketing Sdn. Bhd . Examples of analysis performed within this article are only examples. They should not be utilized in real-world analytic products as they are based only on very limited and dated open source information. Assumptions made within the analysis are not reflective of the position of any Hai-O entity. 

08 July, 2014

Ketuk-ketuk Ramadhan 2014



Family Iftar 2014

Alhamdullilah last week we had a potluck buka puasa. But this time around mommy didn't cook!!

So me and my sisters @thepinkstilettos & @shazwanihamid discussing about the menu for almost 1-2 weeks.

Kelakar juga sebab semua suspense nak bagi my parents makan, since our mom terer masak!!








Menu for ourbuka puasa
From me:

Kam heong crab, butter milk prawn, sweet and sour siakap and also orange butter cake

Along: kangkung belacan, black pepper beef and Apple crumble

Wani: honey mustard chicken, telur bungkus, mojito , water chesnut dessert.

Overall sedapp!!