Showing posts with label fashionista. Show all posts
Showing posts with label fashionista. Show all posts

14 December, 2012

Hanis Haizi GLAMourous Dress




It always been my dream to wear couture dress!! During the GLAM dinner, I wore this Christian Dior inspired dress by Radzuan Radziwill. He is truly one of a kind!!

This dress is so gorgeous it has 45 panel wings that air flown across the Indian Ocean!! Radzuan did an amazing job here! He managed to pull it off! Within 20 days only to complete the look of my dress!

Beliau tak pernah hampakan saya! I love your creation!! Definitely amazing and has a class of his own! Radzuan Radziwill in the Malaysian Fashion industry has been almost 20 years now. I think sepanjang hanis buat baju dengan majority pereka fashion in Malaysia I think he is the best!! A list designer!! 

It is like a dream come true to wear this kind of dress on the red carpet. I don't mind spending RMXX,XXX for the dress ! Sampai jadi perhatian media thankiu Ntv7 love u!! 

And to complete the look Bosco did my make up! Simply perfect day for me!! 








Entrepreneurship is living a few years of your life like most people won't . So that you can spend the rest of your life like most people can't.  


22 August, 2011

Shopping Rayee!





Shopping merupakan activity WAJIB kalau sape tak kenal orang yang bernama HANIS HAIZI! ehhehe... Walaupun campak i kat Tesco ke mana2... yang pasti at least satu biji plastic bag akan ku bawak keluar.. ewahhh!!


Untuk bulan ni shopping mingguan saya ialah seperti berikut..




  • 2 YSL Heels...satu Tribute..another one i tak tahu... love them!!

kasut raya..


  • Baju... dalam nature business saya, saya memerlukan banyak2 bajuuuu... alasan kot :P Yela takkan nak pakai baju sama lagii kan?  So I bought some tops from Massimo Dutti, BCBG,Warehouse etc
try oren my new color! weee!



Diane Von Frustenberg Printed dress


green blouse and sheer white blouse from Massimo Dutti! 



go go GREEN TEAM! weee



BCBG Blazer and Silk tops

  • Arzu Scarves - orang kate i dah boleh jadi Duta Arzu..mana taknya semua ku borong! I love Arzu scarves.. coz Unique and canteks sekali!!

  • Hajaba Scarves... first time nak try... tapi cam tak berapa best as compared to Arzu jugakk.. sebab material dia macam keras skit, walaupun dia claim Silk. 
  • Burberry T-shirt untuk pergi personal touch business partners malam2 tak perlu pakai silk top nanti kang duduk tertib je. ehehe

  • Burberry Polo shirt for my kids untuk Raya
mak ayah ade... anak pun kena ade juge..
  • 8 hekai baju with Rizman for Raya and for daily wear, Nicee! Tengah tunggu siap... esok fitting!!
  • yang paling keramats... ialah  Miss C!! 2 Chanel Maxi, one in DARK BLUE, one in BURGUNDY RED and Chanel Brooch. I loikeee both!!
    i lapppp bothh bags!! cuns and meletops uuu!! nak kumpul semua warna! 

    SELAMAT HARI RAYA!!!

    10 March, 2011

    Coco Chanel Makeover








    Tak plan pun nak buat makeover..asal2nya nak teman salha tengok dia tengah makeup tapi hati sendiri nak jugak lahhh pastu boleh cam whoring dengan my business partner hehehe

    23 November, 2010

    Work Attire!




    Im in love with Burberry collections!! Omg cantikk gila.. dah try some of it.. mmg cunsss!!

    KAt Gardens tak banyak pilihan and sizes.. so semalam i went to KLCC sambil menyelam minum air sebab ade client jugakk..






    19 November, 2010

    The past one week...



    The past one week ...

    After jumpa client tiba-tiba terasa nak makan dessert yang ni! my all time favorite from Pastis.. size yang cumel.. so x de la rasa bersalah nak makan!! :D

    Straberry ice cream, Tiramisu, and Chocolate Mousse

    After tolong Farah closed kan client, I terus try makan Koryo Won!! Ya Allah sedappnyee to da max!! My first time there!! Recommended!!

    Rib Eye and Chicken

    My kids!! Alhamdullilah dikurniakan 2 boys yang sihat dan comel2 belaka... :)
    Tak lengkap hidup tanpa anak2.. My motivation untuk terus succeed!


    si haikal pandai dah nak berebut2 dari hariz! ngee cute!

    Oleh kerana bulan ni saya berjanji pada diri ku untuk tidak membeli dan membelah lagi on handbags... so i bought this......... dimaafkan la ye??

    name card holder... cuns kan? ngeheeh

    Sesi mencantikkan cik alma!! Di beli di klcc! Cuteness



    And last but not least.. tuan empunya blog..

    last week video shooting kat Putrajaya best gila! Rasa macam pelakon je kekekeke
    Tak sabar nak tengok haku punya lakonan.. weehu!!



    09 November, 2010

    Bintang Baru 2010





    OMG! I can't believe event yang di nanti-nantikan bakal tiba this coming 4th Dec!! Bertempat di Stadium Malawati Shah Alam!! Baju baru semalam tempah kat Jovian Mandagie at Bangsar memang lawa habis!!! Tak sabarr nak pakaiiii.. I pick electric blue as suggested by Jovian. Yang pasti baju yang akan dipakai lagi grand dari baju kawen I dulu hahahah... CDM Kak Ana cakap ni ibarat bersanding kali ke-2. heeeee


    Semalam baru je jumpa Jovian, he's still remember me yang masuk Busana tempoh hari.. ngeheehe...Tapi time tu duk umah flat je.. xde nye mimpi nak pakai Jovian..

    I dah try baju warna peach, yellow and fushia pink tuuuu... InsyaAllah Jovian akan buat design warna peach tapi kain pakai Electric Blue n Black Lace..

    To ALL business partners, please mark your calendar 4th dec. I bakal naik pentas uuuu!!